tisdag 17 maj 2011

Potatissallad med sparris och avocado!

Måste bara få dela med mig av ett helt underbart recept på en potatissallad. Jag har hittat det i Buffé (Icas medlemstidning) och har gjort den flera gånger. Passar väldigt bra nu på försommaren till grillat kött eller fisk!


POTATISSALLAD MED SPARRIS OCH AVOCADO

8 portioner

Servera potatissalladen ljummen eller förbered den några timmar i förväg och servera den kall.

Ingredienser:
1,5 kg färskpotatis
300 g färsk sparris
1 färsk lök (knipplök)
2 väl mogna avocador
250 g körsbärstomater
100 g ruccolasallad

Dressing:
4 msk olja
2 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Koka potatisen och skär den i skivor. Skär sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Skiva löken. Halvera, kärna ur och skala avocadorna. Skär dem i bitar. Skär tomaterna i halvor.
Varva potatis, sparris, lök, avocado, tomater och ruccola i en stor skål.
Blanda ihop dressingen. Häll den över salladen och rör om.

NJUT!

1 kommentar:

  1. Låter som en helt underbar idé! kan man få in lite viktväktarmenyer etc så är jag på hur mycket som helst. Denna idén var super. Kram och fortsätt!

    SvaraRadera