onsdag 30 mars 2011

Premiär!

Välkomna till Min Gröna Täppas nya blogg, här kommer jag att lägga ut nyheter, recept och tips om hur man kan använda varorna som jag säljer i min butik.

Det känns som att våren äntligen är på väg. Ett av de första vårtecknen i butiken är när den första gurkan från Linnekulla i Tollarp kommer och det har den gjort nu. Gurkan är obesprutad, precis som alla andra grönsaker som kommer från Linnekulla. Nu väntar vi på de härliga tomaterna som kommer i mitten av april.

En annan rolig nyhet som jag har fått in denna vecka är Blå Congo potatis. Det är en delikatesspotatis som odlats i Sverige sedan 1930-talet. Färgen som rå är mörk violett, men när man kokar den blir den blå. Att den har blå färg beror på att den innehåller antocyaniner och det är samma ämnen som ger blåbären sin färg.
Blå Congo går att använda som vanlig potatis. Varför inte testa att göra blått potatismos, något som säkert barn kan tycka är häftigt. Den funkar även bra att ugnsrosta ihop med andra rotfrukter, gärna med skalet på.


UNGSROSTADE ROTFRUKTER:
Valfria rotfrukter (t ex potatis, rödbetor, gulbetor, palsternacka, morötter, jordärtskocka)
Rapsolja eller olivolja (Gärna Gunnarshögs smaksatta rapsolja)
Flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Dela rotfrukterna i jämnstora bitar. Potatis och rödbetor brukar jag klyfta. Lägg i ugnsform. Ringla över olja och strö över lite flingsalt. Låt vara i ugnen tills rotfrukterna känns mjuka.

Öppettider i butiken är:
tis-fre 09,00-17,30
lör 10,00-14,00

Välkomna!
Kristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar